Combinatie van sport-, MSK-, sportduikerarts

1 arts en 3 specialisaties

Mijn naam is Keyi Burggraaff. Ik sta geregistreerd als sportarts (2016), sportduikerarts MED-level 1 (2016) en MSK arts (2024).

Overtraindheid als tiener maakte mij nieuwsgierig naar inspanningsfysiologie waar ik me toen al in verdiepte. Op die manier maakte ik als patiënt kennis met de sportarts.

Als sportarts zie ik o.a. veel overbelastingsblessures. Mijn doel is niet alleen de diagnose te stellen maar ook de onderliggende of onderhoudende oorzaak te vinden, want als je de oorzaak van een probleem weet, kun je die blessure veel beter en sneller oplossen. 

Als sportarts heb ik in diverse sportmedische centra en ziekenhuizen gewerkt, waaronder gespecialiseerde multidisciplinaire poli’s zoals een sportpoli. In mijn eerste jaren als sportarts ging het mij meer en meer opvallen dat er functiestoornissen waren in gewrichten van de voet en enkel; die zorgen er bijvoorbeeld voor dat de voet/enkel bijvoorbeeld teveel naar binnen valt bij belasting en daardoor een blessure onderhoudt. Door de specialisatie tot musculoskeletaal arts te volgen heb ik nu veel meer tools in handen om oorzakelijke problemen in de beweegketen op te heffen en de patiënt (soms al direct) klachtenvermindering te laten ervaren. 
Optimaal snel resultaat voor de patiënt, met korte wachttijden in een kleinschalige setting.