MSK consult

Tijdens een eerste consult starten we met een korte intake (al dan niet begeleid door verwijzing) waarbij we samen kijken wat uw klacht en/of vraag precies inhoudt. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek waarbij we kijken naar uw houding, beweegpatroon en aard van de pijn/klacht; dit om de diagnose en oorzaak van de blessure te vinden.

Hierna hebben we een beeld van de blessure/klacht maar ook van de oorzaak van uw klacht. Daarna kan ik u vertellen wat de behandelopties zijn. Een groot deel van de klachten zijn door mij te behandelen als MSK-arts. Hiermee kan al een start gemaakt worden in het eerste consult. Ook het geven van oefeningen of sport specifieke trainingstips behoort tot de behandelmogelijkheden. De behandeling ter plekke wordt uitgevoerd op de onderzoeksbank en betreft vaak mobilisaties. 

Graag een grote badhanddoek meenemen hiervoor.

Ik herstel de functiestoornis in een gewricht. Dat doe ik niet alleen in het oorzakelijke gewricht, maar ook in gewrichten die via de beweegketen het probleem veroorzaken. Alle gewrichten zijn namelijk als een keten met elkaar verbonden.

Na de behandeling ervaren sommige patiënten al direct verlichting van de klacht. Te denken valt aan minder spanning op de pees of spier, een prettigere afwikkeling van de voet en afname van pijn (zoals bij een blokkade in nek, thorax, rug, SI en voet). Het positieve effect kan zich in de 48h erna voortzetten. Toch komt het ook voor dat aanvankelijk er meer last (napijn) is, dit verbetert vaak na 48 uur. Bij twijfel mag u altijd contact opnemen.

Na de behandeling bespreken we samen het vervolg van behandelingen of controle waarna u (liefst per PIN) kunt betalen.
Zie vergoedingen en tarieven voor informatie hierover.